baner

Закриване „Яворови дни – 2024“

Дизайн от Красиана Илиева

Ден на розовата фланелка

Pink Rose Watercolor Organic Creative Project Presentation от Красиана Илиева

 

 

Духови музикални инструменти. Тромбонът-  меден духов инструмент“ с гости – преподавателят Тодор Маджаров

На 14.12.2023г. се проведе образователен урок по Музика на тема: „Духови музикални инструменти. Тромбонът-  меден духов инструмент“ с гости – преподавателят Тодор Маджаров и неговите ученици от НУМСИ проф. Панчо Владигеров – Вера Масленникова и Димитър Кръстев.

Урокът бе резлизиран в часа на класа, с участието на 5.Б и 7.Б класове и учениците от вокална група „Яворини“ и Фанфарен оркестър по НП „Заедно в изкуствата и спорта“.

Гостите запознаха присъстващите с историята на инструмента, конструкция, устройство, звукоизвличане и използването му в различни стилове музика. За настроението в залата допринесоха техните изпълнения на Коледни творби, филмова музика и др.
Тодор Маджаров е професионален музикант, свирил в чужбина, преподавател в НУМСИ проф. Панчо Владигеров гр. Бургас и учител по музика в НЕГ „Гьоте“ – Бургас.

С огромен интерес учениците изслушаха лекцията му. Участниците демонстрираха желание за усвояване на нови знания за музикалните инструменти. Учениците от 5. и 7. клас показаха широки познания за музикалното изкуство. Специален поздрав към гостите отправиха вокална група „Яворини“ и Фанфарния оркестър на училището.

Музиката е универсален език, достъпен за всички! Тя е хармония и магия, вълшебство без граници!

 

С любов към природата..

Ученици от ученическия съвет към ОУ „Пейо Яворов“ заедно с педагогическия съветник г-н Пейчо Михалев се включиха в инициативата на Община Бургас за създаването на нова гора в комплекс „Меден рудник“.  Избраното за залесяване пространство се намира на ул. „Кооператор“, до блок № 91.
Засаденото дърво на училище „П. Яворов“ е източен чинар- величествено, широколистно, листопадно дърво, с изключително плътна корона.
Инициативата в дългосрочен план ще има пряко отражение върху подобряване средата за живеене, ще допринесе за увеличаване на местата за отдих, подобряване на качеството на атмосферния въздух и намаляване на отрицателните последици от климатичните промени.

 

Minimalist Aesthetic Moodboard Photo Collage от Красиана Илиева

 

 

„Един по-различен урок…с Мария Мутафчиева“

Учениците от седми клас в ОУ „Пейо Яворов“ участваха в един по-различен час по Музика с популярната българска изпълнителка Мария Мутафчиева от групата „Мери Бойс Бенд“.

Мери изненада учениците от училището със своето гостуване, тя изпълни училищните коридори с присъствието и лъчезарната си усмивка.

Часът започна с изпълнение на песента „Непознати улици“, при което Мери влезе в залата. Всички ученици и преподаватели пееха и аплодираха тази уникална българска изпълнителка. Мери предизвика истински фурор и остави незабравими спомени у всички присъстващи.

Учениците Симона Ивелинова от 7 „А“ клас и Иван Богданов от 7 „Б“ клас демонстрираха опита си от часовете по Български език и литература, като се превъплътиха в истински журналисти и взеха интервю в рубриката „Споделено с  Мери“. Певицата сподели, че е възпитаник на ОУ „Пейо Яворов“ и има много красиви ученически спомени. Изпълнителката отправи мъдри послания към всички деца и възрастни, докосна сърцата им със своите прозрения и накара гостите неспирно да се усмихват.

След края на интервюто имаше време за въпроси от публиката и за още много песни, а Мери беше подготвила индивидуални подаръци за всеки ученик – тетрадка с автограф и лично послание. В края на часа учениците си направиха снимки с Мария Мутафчиева.

Благодарим за незабравимите мигове и сърдечното отношение!

 

 

„Седмица на здравето“

В периода от 16.10.2023 г. до 20.10.2023 г. в ОУ „П. К. Яворов“ гр. Бургас се проведе „Седмица на здравето“. Деца, родители, педагози и медицински специалисти се
включиха в „магията“, наречена здраве със следните инициативи: „Ден без захар и газирано“, „Да разчетем етикета“, „Ден на усмивката“, „Спорт и здраве“.

 

Yellow Orange Playful Illustration Word Puzzle Game Presentation от Красиана Илиева

 

 

ЕСЕНЕН БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР – 2023 г. 

 

Световен ден за възпоменание на жертвите от ПТП

През 2023 г. за този ден е определен 19 ноември

И тази година, в този ден,  с различни прояви учениците от ОУ „Пейо К. Яворов“ отдадоха почит и уважение към жертвите. Изразиха и благодарност към полицаи, пожарникари, лекари, към онези, които всеки ден оказват съдействие и помощ на пострадалите и се борят за спасяване на живота им.

 

2022 година

 

 

ВЕЛИКДЕНСКИ БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР – 2023г.

 

 

ДЕН НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА – 2022 година

Visual Arts от Красиана Илиева

ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ – 1 НОЕМВРИ