baner

  • НАЧАЛО
  • конкурси
  • Международен конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“

Международен конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“

За поредна година на тържествена церемония в Националния дворец на децата бяха наградени победителите в международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“.

„Не спирайте да мечтаете и продължавайте да творите, защото докато творите, вие се трудите. А мечтите ви могат да се сбъднат само с упорит труд“.  Това са думите на  зам. – министър Милко Бернер, който поздрави наградените млади художници. Той благодари и на техните родители и педагози, които ги учат да различават доброто от злото, изграждат у тях уважение към професията на пожарникарите и спасителите.
Церемонията по награждаване на победителите бе посветена на Международния ден на доброволеца – 5-и декември. Във всяка от категориите отличията бяха присъдени в три възрастови групи. До заключителния национален етап достигнаха творбите на над 460 деца. С предметни награди и грамоти бяха наградени 30 млади творци от цялата страна. Тържествената церемония бе придружена от празничен концерт, изнесен от възпитаници на художествените групи от Националния дворец на децата.
Съорганизатори на конкурса са ГДПБЗН – МВР, Министерството на образованието и науката и Националният дворец на децата. Победителите в тазгодишното издание на конкурса са излъчени от жури под председателството на Националната художествена академия.

Талантливата Росица Андреева, ученичка в ОУ “П. К. Яворов“ – Бургас, получи една от трите специални награди, които „Български Червен кръст“ и Фондация „Четири лапи“ дават всяка година в международния етап на конкурса „С очите си видях бедата“ за рисунка, която отразява дейността на двете организации.

 

 

Етикети: