baner

  • НАЧАЛО
  • новини
  • ОТЛИЧИХА НАЙ-УСПЕШНИТЕ УЧИТЕЛИ ПРЕЗ ГОДИНАТА В СФЕРАТА НА БУРГАСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ

ОТЛИЧИХА НАЙ-УСПЕШНИТЕ УЧИТЕЛИ ПРЕЗ ГОДИНАТА В СФЕРАТА НА БУРГАСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ

Кметът Димитър Николов отличи днес, 86 учители от детски ясли, градини и училища в община Бургас за постигнати високи професионални успехи през последната учебна 2023-2024 година. Тържествената церемония се проведе в хотел „България“.

По време на тържествената церемония педагозите работили най-активно и успешно през годината, бяха наградени от кмета с грамоти и отличия за постигнати високи резултати. Награди получиха учители от 35 бургаски детски ясли и градини, 25 начални, обединени и основни училища, 9 средни училища, 14 професионални и профилирани гимназии и Центъра за подкрепа на личностното развитие.

Гостите бяха поздравени с музикални изпълнения на един от любимците на бургаската публика – певецът Стефан Илчев, който прегърна своята учителка Пепа Запрянова по време на една от песните, а водещ на церемонията беше актьорът, сценарист и режисьор Пламен Каров.

Събитието беше организирано от Община Бургас и освен кулминация в честванията, посветени на 24 май, бе жест на признателност към труда, активността и резултатите на педагозите през цялата година, в синхрон с усилията й за повишаване на качеството на детското и училищното образование.

Сред гостите бяха още областният управител проф. Мария Нейкова, председателят на Общински съвет – Бургас Михаил Хаджиянев, председателят на постоянната комисия по образование и вероизповедания Станимир Баев, зам.-кметът по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики Михаил Ненов, началникът на Регионалното управление на образованието Петя Петрова, ректорът на Бургаския свободен университет проф. Милен Балтов, директорът на НХА – Филиал Бургас проф. Светозар Бенчев, Константин Янков – председател на Областния координационен съвет на СБУ към КНСБ и Огнян Маринов – председател на Регионалния синдикат на образованието към КТ „Подкрепа“, директори и учители от детските ясли, градини и училища.

На тържествената церемония с грамоти и подарък за постигнати високи резултати беше наградена г-жа Боряна Въргова – Зам.- директор по УД в ОУ „ Пейо Яворов“ – гр. Бургас, работила активно и успешно през годината. Тя е предложена от колектива на училището  с решение на педагогически съвет.

Пожелаваме на г- жа Въргова  още много успешни години !