baner

За любителите на четенето

Поради необичайните обстоятелства, които настъпиха в ежедневието ни, децата трудно стигат до интересните детски книги. За щастие, светът, в който живеем днес, предоставя много възможности да четем хубава литература, стига да имаме желание за това.

От днес до 22 април сайтът https://www.detskiknigi.com/ организира празник на детските книги. Той ще се проведе изцяло онлайн и ще включва интервюта и срещи с писатели, художници, преводачи и професионалисти от издателския бранш. Те ще отправят предизвикателства към децата, ще ги учат на различни неща и ще отговарят на въпросите им.

Може да следите всички събития в социалните мрежи с хаштаговете #ЧетемЗаедно и #МаратонНаЧетенето.

Ако предпочитате да четете самостоятелно, може да посетите сайта на https://www.biserche.com/. Там ще намерите откъси от всички номинирани заглавия за тази година, както и богат архив от предишните издания. Ако посетите страницата на Награда „Бисерче Вълшебно“ във Фейсбук, ще намерите клипчета, които също представят откъси от номинираните заглавия. Ако намерите произведение, което много харесвате, се включете в гласуването, за да излъчим заедно тазгодишния победител.

Също така може да се включите в инициативата „Книгоходец“, чиято цел е с помощта на прочетените книги децата да стигнат до Луната.