baner

  • НАЧАЛО
  • новини
  • Четвъртокласници от ОУ „П. Яворов“ показаха, че са медийно грамотни

Четвъртокласници от ОУ „П. Яворов“ показаха, че са медийно грамотни

Учениците от IV Б клас на ОУ „П. Яворов“ в Бургас показаха в специален урок, че са медийно грамотни. В часа по музика и медии гостува екип на „Черноморски фар“ – главният редактор Силвия Шатърова и Дона Митева им разказаха историята и настоящето на традиционната над 100-годишна медия, която пази традициите на доброто слово.

Децата показаха знания, че знаят какво представляват медиите, на какво са носители те, от какви източници научават новини. Независимо че във вестника има теми, които малко вълнуват малчуганите, те с ентусиазъм го разгледаха, включиха се във викторина и в творческата работилница за направата на лодки и шапки от вестници.

Децата от класа са носители на голямата колективна награда на конкурса на вестник „Черноморски фар“ –„Моят Бургас след 20 години“. Тях ги очаква пътешествие до остров Света Анастасия. А гостите в часа чуха част от есетата и стихотворенията на учениците, които са наистина големи таланти в областта на словото.

Директорът на ОУ „П. Яворов“ Мара Георгиева благодари за интересния урок на учителката Цветелина Александрова и на гостите, а на децата пожела да занесат у дома по един вестник и да попитат родителите си коя е новината, която ги е впечатлила.

С положителна емоция и усмивки от урока си тръгна и екипът на вестника, който бе включен в специалния урок на четвъртокласниците. В края на часа 25 деца вече знаеха, че „Черноморски фар“ е вестник в Бургас, като отговориха правилно на въпросите, свързани с него.

Почеве може да прочетете – ТУК