baner

  • НАЧАЛО
  • новини
  • Тържествено отбелязване на патронния празник на ОУ „Пейо К. Яворов“ гр. Бургас – 02.03.2023г.

Тържествено отбелязване на патронния празник на ОУ „Пейо К. Яворов“ гр. Бургас – 02.03.2023г.

 

На 02 март 2023г. в спортна зала „Бойчо Брънзов“- гр. Бургас се отпразнува патронният празник на ОУ „Пейо К. Яворов“. Мероприятието се проведе под формата на състезание с богата програма от спортни игри . Бяха поканени гости  и родители, които с интерес  наблюдаваха  и  аплодираха изявите. Наши специални гости бяха г- жа Петя Петрова – Началник  на РУО гр. Бургас, г-жа Петя Демирева- Председател на Обществения съвет към ОУ „Пейо К. Яворов“,  бивши учители на училището  и родители .

„Поздравления за вашето  дръзновение в своята различност, което стимулира  стремеж да  на учениците  да търсят знанието, да разширяват неговите хоризонти, да мислят критично и да действат творчески“. С тези думи г-жа Петрова  се обърна към училищната общност.  Приветства всеотдайността на учителския колектив за това, че по най-добрия начин съчетават възрожденските традиции в  училище с най-съвременни форми и методи на обучение.

Празникът продължи с награждаване на ученици, заели призови места в  конкурсите за лично творчество,  за мултимедийна презентация и изобразително изкуство,  победителите в музикалния конкурс за вокални групи и хорове  в “Яворови дни”- 2023 година. Наградите бяха връчени от

г- жа Въргова –  Зам.- директор по УД  и  от г-жа Бобева – Зам. директор АСД в ОУ „Пейо К. Яворов“.

Имаше забавления  и за най- малките ученици от училището. Различни състезания с щафетни игри огласяха  спортната зала. Не бяха забравени  и по- горните класове, които се състезаваха по единично и в отбори.

Следвани от състезанията бяха танци и хора,  с които приключи и тържеството за отбелязване на патронния празник на ОУ „Пейо К. Яворов“.