baner

„Един по-различен урок…с Мария Мутафчиева“

 

            Учениците от седми клас в ОУ „Пейо Яворов“ участваха в един по-различен час по Музика с популярната българска изпълнителка Мария Мутафчиева от групата „Мери Бойс Бенд“. 

            Мери изненада учениците от училището със своето гостуване, тя изпълни училищните коридори с присъствието и лъчезарната си усмивка.

            Часът започна с изпълнение на песента „Непознати улици“, при което Мери влезе в залата. Всички ученици и преподаватели пееха и аплодираха тази уникална българска изпълнителка. Мери предизвика истински фурор и остави незабравими спомени у всички присъстващи.

            Учениците Симона Ивелинова от 7 „А“ клас и Иван Богданов от 7 „Б“ клас демонстрираха опита си от часовете по Български език и литература, като се превъплътиха в истински журналисти и взеха интервю в рубриката „Споделено с  Мери“. Певицата сподели, че е възпитаник на ОУ „Пейо Яворов“ и има много красиви ученически спомени. Изпълнителката отправи мъдри послания към всички деца и възрастни, докосна сърцата им със своите прозрения и накара гостите неспирно да се усмихват.

            След края на интервюто имаше време за въпроси от публиката и за още много песни, а Мери беше подготвила индивидуални подаръци за всеки ученик – тетрадка с автограф и лично послание. В края на часа учениците си направиха снимки с Мария Мутафчиева.

 

Благодарим за незабравимите мигове и сърдечното отношение!

 

 

„Седмица на здравето“

В периода от 16.10.2023 г. до 20.10.2023 г. в ОУ „П. К. Яворов“ гр. Бургас се проведе „Седмица на здравето“. Деца, родители, педагози и медицински специалисти се включиха в „магията“, наречена здраве със следните инициативи: „Ден без захар и газирано“, „Да разчетем етикета“, „Ден на усмивката“, „Спорт и здраве“.

Yellow Orange Playful Illustration Word Puzzle Game Presentation от Красиана Илиева