baner

РОДИТЕЛИ ЗА ОУ „ПЕЙО ЯВОРОВ“

Родители хвалят учителите в ОУ „Пейо Яворов“ в Бургас

Семейство Гаврилюк с топли думи към педагозите, успели да адаптират детето им в нова среда

На електронната поща на Флагман.бг пристигна трогателно писмо от семейство, което изказва благодарността и възхищението си от преподавателите в ОУ „Пейо Яворов“ в Бургас. В редовете Василий Гаврилюк разказва колко добре е било прието детето им в новото школо. Мъжът изказва признателността си към всички учители, които винаги успяват да достигнат до най-малкия детайл, за да учат децата в уютна среда и да се разбират със съученциите си.

Ето какво още пише в писмото на Василий Гаврилюк:

„Искам да благодаря на всички, свързани с учебния процес през 2019-2020 година. Учебната година не беше лесна, имаше свои собствени характеристики, както за ученици, така и за учители. Затова е особено важно да се отбележат действията на учителския екип заедно с администрацията ОУ „Пейо К. Яворов“ в Бургас.

Преместихме се в морския град през 2019 г. Синът ни е Иля Гаврилюк, учи в 5 „Б” клас, където класният ръководител е госпожа Теменужка Димитрова. Ние сме много благодарни на директорка госпожа Мара Георгиева и всичките учители, защото тяхното отношение, внимание и помощ не само към нашия син, но и към всички ученици.

Именно това беше неочакваното за нас, именно това ни накара да напишем тези благодарствени думи, пожелавайки на всички добро здраве, успех и по-нататъшно развитие на училището.

Много искам да отбележа как всички преподаватели се справиха с дистанционното обучение. Трябва откровено да кажа, че този процес беше труден. Точно в този момент жена ми и аз имахме възможността да чуем и видим професионализъма на всички учители – търпение, внимателно отношение и най- важното – любов към нашите деца, към страната, към хората изобщо.

Обърнахме внимание на факта, че нямаше основни и вторични предмети. Всички се опитаха много. Ученето за нашия син не е лесно, не защото той не иска или не може да се учи – понеже всичко е ново за него: държава, град, училище, деца. И все пак в същото време трябва да научи 3 езика. Видяхме тяхното разбиране и желание да му помогнат допълнително. Честно казано, ние преразгледахме ролята на учителя в отглеждането на детето, разбрахме колко е трудоемка тази работа, при която без приноса на част от себе си към деца, не е възможно да израства красиво, патриотично младо поколение, достойно за нашите бащи и прадядовци, носители на нашите културно-исторически ценности. Браво на всичките